Національний мультипредметний тест: як підготуватися до іспиту?

Міністерство освіти і науки у наступному році планує провести удосконалений національній мультипредметний тест (НМТ). Основний іспит буде складатися з чотирьох блоків: математика, історія нашої країни, українська та іноземна мови. Додатковий тест проведуть для тих абітурієнтів, які бажатимуть замінити оцінку з історії або іноземної мови. У Міністерстві освіти і науки стверджують, що цей іспит проведуть з фізики, хімії чи біології. Додаткове тестування триватиме 75 хвилин. Підготовка до НМТ – наприклад, відвідування спеціальних курсів або заняття з репетиром – дасть змогу абітурієнту добре скласти тест і вступити до вишу на престижну спеціальність.

У цьому році через війну скасували традиційне Зовнішнє незалежне оцінювання, до якого готувались випускники шкіл, та замінили його комп’ютерним онлайн-тестом (НМТ). Іспит включав такі блоки: історія нашої країни, математика та українська мова. Випускники шкіл складали тест протягом 120 хвилин.

Як підготуватися до національного мультипредметного тесту?

Тестування пройде у червні-липні 2023 року, але школяру краще починати готуватися до НМТ вже зараз, якщо він хоче добре скласти іспит і вступити в університет або престижний інститут. Важливо щодня щось читати та вивчати, повторювати пройдений матеріал, дивитися освітні програми в інтернеті, у тому числі на YouTube.

До тестування необхідно готуватися комплексно, бо іспит буде складатись із чотирьох предметів.

Школяру необхідна мотивація. Ось тому батькам краще регулярно спілкуватися зі своєю дитиною і пояснювати їй, наскільки важливі знання в сучасному світі, а також розповідати, як гарна освіта допоможе їй знайти високооплачувану роботу.

Як показує практика, краще записатися на курси, спеціально розроблені для підготовки школярів, які складатимуть НМТ. У навчально-освітньому центрі Planetaclub репетитори розробили унікальну програму навчання, яка дозволяє згадати старий матеріал, починаючи з п’ятого класу, та освоїти нову інформацію.

Підготовка до НМТ відбувається в онлайн-форматі. Учень у комфортних умовах отримує знання. Кожне заняття присвячене певному предмету та триває близько 90 хвилин.

Також у центрі проводяться індивідуальні уроки. Такі заняття дозволять учням, які погано розуміються, наприклад, на математиці чи історії, краще освоїти матеріал, а також розібратися у складних темах.

Вся інформація про навчально-освітній центр Planetaclub та курси, які допоможуть підготуватися до національного мультипредметного тесту, представлена на сайті planetaclub.com.ua.

Теги:

Комментарии