Обираємо беруші для сну – види, особливості та матеріали

Які беруші для сну краще

Коли ми засинаємо, то будь-яка дрібниця може зіпсувати цей момент: машина за вікном, музика в сусідів, навіть шум холодильника на кухні. Тому варто подбати про свій спокій – щоб «вимкнути» усі зайві звуки. Зробити це допоможуть беруші – спеціальні аксесуари, що вставляються у вуха. Вони не тільки забезпечують спокій, але й дбають про ваше здоров’я, знижуючи ризик порушень слуху. Адже саме шум є головним фактором ризику розвитку приглухуватості та глухоти. Давайте розберемося, як працюють захисні засоби для вух, так як їх правильно вибрати!

Детальніше про беруші

Ці аксесуари працюють доволі просто – це затички, що вставляються у вуха. Завдяки цьому вони поглинають різні гучні звуки та оберігають наш сон. Існує також багато різновидів берушів – для роботи, плавання, авіаподорожів тощо. Тому варто бути уважним під час вибору – адже ці аксесуари слід використовувати за призначенням. Якщо ви будете спати у берушах, наприклад, для плавання – то вам будеш некомфортно. Тому під час покупки зверніть увагу, щоб на них стояла помітка «для сну».

 

Захисні аксесуарі для вух розраховані на щоденне використання. Вони стануть у нагоді людям, що живуть в оточенні гучного шуму – наприклад, поруч з ожвавленою трасою, розважальним центром, залізницею, аеропортом тощо. Також їх зручно брати з собою у подорож – так вам не будуть заважати попутники, та ви зможете відпочити у дорозі.

Як правильно обрати беруші

Головні характеристики цих аксесуарів – це форма та матеріал. Вони можуть бути в вигляді шару, овалу або «грибку». Також деякі різновиди самі приймають потрібну форму, нагріваючись від тепла тіла. Кожен користувач обирає для себе таку форму, яка буде йому комфортною. Що стосується матеріалу – є різні варіанти:

 

  1. Беруші з воску – адаптуються під форму слухових каналів, нагріваючись від тепла тіла. Цей матеріал екологічний та гіпоалергенний, від комфортно відчувається шкірою та добре поглинає звуки. Але в таких аксесуарів є один недолік – вони недовговічні. Воск досить швидко накопичує бруд, а відмити його неможливо, тому доводиться викидати беруші.  
  2. Поролонові – досить розповсюджений варіант, що недорого коштую та комфортний у використанні.  Та є мінус в тому, що поролон швидко засмічуються – у його порах накопичуються вушна сірка, пил та інші забруднення. Тому такі беруші доводиться часто міняти.  
  3. Ватні – мабуть, найпростіші та найдешевші аксесуари для захисту вух, які можна зробити самотужки. Але варто розуміти, що вата не відмивається, тому ці беруші одноразові.  
  4. Пенопропіленові – практичний та недорогий варіант. Пенопропілен досить непогано поглинає звуки, легко миється та служить довше, ніж поролон або воск.  
  5. Силіконові беруші – сучасні та довговічні аксесуар для вух. Цей матеріал найбільш гіпоалергенний та гігієнічний. Він не накопичую бруд, не розбухає та легко миється. Тому саме його радять медики для виготовлення берушів.  

Окрім цього, сьогодні доволі часто використовуються сучасні полімерні суміші – їх найчастіше беруть для виготовлення індивідуальних берушів за зліпками вух. Також для таких аксесуарів беруть медичний силікон.

 

При виборі захисних аксесуарів для вух, варто звернути увагу на виробника. Сьогодні існує досить багатий асортимент, але не варто довіряти маловідомим брендам. Краще обрати продукцію авторитетних торговельних марок – таких як Alpine, Biotap та інші. Ці виробники працюють з якісними сумішами та тестують продукцію перед випуском. Також можна зробити беруші індивідуально – за зліпками вух. Для такої продукції зазвичай використовуються якісні матеріали.

 

Інформацію надав сайт: https://beryshi.com.ua/berushi-dlya-snu/

Теги:

Комментарии