Які ліки взяти з собою на пікнік

Відпочинок на природі – джерело позитивних відчуттів, привід відволіктися від рутини, активно та приємно провести час. Але пікнік може запам’ятатися не лише гарною погодою та веселощами, якщо не подбати про аптечку. Укуси комах, подряпини шкіри, сонячні опіки – лише частина списку проблем, з якими може зіткнутися дитина чи доросла людина під час виїзду за місто. В онлайн-аптеці є можливість купити ліки та засоби догляду, щоб вихідні на природі пройшли без сюрпризів.

Антисептики

Мило чи антисептик? На природу варто взяти з собою обидва типи засобів. Антисептик знадобиться в дорозі, а милом треба скористатися перед прийомом їжі, якщо поблизу є вода (запас «технічної» води можна взяти з собою). Антисептик повинен відповідати низці критеріїв, щоб забезпечити надійний захист від бактерій:

  • вміст спирту – не менше 65%;
  • pH-показник – нижчий, ніж 6,5.

Існують антисептики на основі хлоргексидину. Такі засоби забезпечують надійний захист від бактерій, але вони безсилі у боротьбі з грибками та вірусами. З точки зору консистенції, найбільш ефективними є гелеві санітайзери. Вони економічніші за рідкі, взаємодіють зі шкірою достатньо довго, щоб забезпечити якісну обробку (більше 30 секунд).

Засоби для захисту від комах

Комари та кліщі – найнебезпечніші «вороги» людей під час відпочинку на природі. Низку неприємних відчуттів здатна викликати і банальна мураха, але вона не є переносником таких смертельно небезпечних захворювань, як енцефаліт, бореліоз та геморагічна гарячка (переносяться кліщами). Комарі теж здатні стати причиною енцефаліту, малярії, гельмінтозу. Для захисту від укусів комах існує низка засобів, серед яких в аптеці можна вибрати найбільш зручні за формою:

  • аерозоль – наноситься швидко на будь-які ділянки тіла, крім обличчя, можна наносити на одяг;
  • крем чи гель – наноситься локально, переважно на відкриті ділянки рук та ніг та на обличчя.

На особливу увагу заслуговує браслет – засіб, призначений для людей зі шкірними захворюваннями та алергією. Інтенсивність дії браслету можна регулювати, проколюючи бажану кількість капсул, з яких він складається. З моменту першого використання засіб ефективний протягом 6 тижнів.

Доречними в аптечці будуть і засоби проти свербіння – на той випадок, якщо комахи все-таки покусають. Варто придбати набір пристроїв для видалення кліщів, щоб позбавитися від комахи швидко та професійно.

q5YP23qPTcS69J6Prvi6SyaGyW1e-QhPc-RWQjhAhnvz8NrVGfZD7dnQk46y9CivbNYz9pD14rvLN2OgwfaoM4ktMRtFeTpIvV9wyoCUYEy7H5Wl-HQtxptQp34WEl8FQDscCtHTr7siZRQ_Ag

Ліки для підтримки шлунково-кишкового тракту

Під час відпочинку на природі трапляються отруєння. Причина – в недостатньо ретельному митті рук, овочів та фруктів і в недотриманні правил зберігання харчових продуктів. При потраплянні до шлунку бактерій та вірусів отруєння розвивається вже через 3 години, тож вірогідно, що допомогу треба буде надати в «польових» умовах.

Для лікування отруєння використовують низку засобів:

  • сорбенти для виведення токсинів (активоване вугілля, «Сорбекс», харчова біла глина);
  • розчин «Регідрон» для запобігання зневодненню та відновлення водно-сольового балансу.

Людину при отруєнні треба залишити у спокої на декілька годин. При підвищеній температурі допустимі жарознижувальні. Хворому треба пити якнайбільше води, навіть через силу: по 250 мл кожні півгодини.

Теги:

Комментарии