Який водонагрівач краще купити: проточний чи накопичувальний?

Водонагрівачі активно використовують у приватних будинках, в офісах, на торговельних і виробничих об’єктах, дачі, а також у старовинних будівлях, які не під’єднані до системи гарячого водопостачання. Таку техніку ще часто називають бойлерами. За допомогою обладнання, наприклад, можна прийняти гарячу ванну або душ, помити посуд або випрати речі в комфортних умовах. Виробники випускають сотні моделей техніки, яка між собою відрізняється за експлуатаційними характеристиками.

Замовити висококласні водонагрівачі пропонуємо в інтернет-магазині «Венкон». На сторінці https://vencon.ua/catalog/bojlery представлені моделі пристроїв від провідних світових виробників. У продажу - техніка об’ємом до 1000 літрів, потужністю ТЕН понад 3000 Вт і максимальною температурою нагріву до 80°C.

Експерт з водонагрівачів Сергій Кудина, який працює в компанії «Венкон», розповів журналісту інтернет-видання NewsRoom, у чому полягає різниця між проточними та накопичувальними моделями, а також про їх переваги та недоліки.

У чому полягає різниця між проточними та накопичувальними моделями: що цікаво буде знати перед покупкою?

Проточний водонагрівач - обладнання, яке майже моментально нагріває воду. Простіше кажучи, коли людина відкриває кран, то включається техніка, а вода проходить через ТЕН пристрою.

Проточні моделі не призначені для зберігання води, тому обладнання характеризується компактними розмірами. Техніку часто купують для невеликих ванних кімнат.

У якісних проточних водонагрівачах, які ще й оснащені електронним управлінням, стабільно тече вода заданої температури.

Звичайний проточний водонагрівач може забезпечити гарячою водою тільки одну точку розбору (змішувач). Потужні моделі можна під’єднати до кількох кранів, але така техніка споживає від 9-10 кВт електроенергії.

Проточні моделі забезпечують високе навантаження на енергосистему. Адже для моментального нагріву води знадобиться від 3 кВт електроенергії. Ось із цієї причини техніка має невисоку популярність у покупців.

Накопичувальна модель обладнання нагріває воду та підтримує її температуру. Ось тому техніка відрізняється великими розмірами:

Виробники в основному випускають моделі з баком на 80, 100, 120, 150 і 200 літрів.

Коли нагріта вода закінчується в обладнанні, то в крані з’являється холодна: експерт Сергій Кудина стверджує, що бойлера об’ємом 80 літрів вистачить на 15-20 хвилин для того, щоб прийняти душ.

До накопичувальних водонагрівачів підключають кілька точок розбору води. Техніку встановлюють там, де для неї є місце.

Як бачите, кожен водонагрівач відрізняється своїми експлуатаційними особливостями та перевагами.

Теги:

Комментарии