Комп’ютерне крісло – чи потрібно витрачатися?

Зараз багато компаній вважають за краще економити, особливо це стосується невеликих або тих, які тільки початківці, роблять перші кроки в бізнесі. Тому офіси у них маленькі, з обмеженим простором та меблюванням. Від цього у керівництва і з’являється думка закупити для всього персоналу однакові звичайні офісні крісла, але чи так це ефективно? Розглянемо, чи варто купувати комп’ютерні крісла.

Взагалі навіщо вони?

Багато хто не може побачити різниці між звичайною моделлю та комп’ютерною. Якщо перша більше орієнтована на сидіння операторів, під час спілкування з клієнтами обробки інформації. Друга – для тривалої безперервної роботи біля комп’ютера, користування клавіатурою та мишкою.

Регулювання

Всебічна корекція по висоті, глибини сидіння, рівень нахилу та положення спинки дозволяють максимально підлаштувати крісло під себе, знизивши навантаження з хребта.

Конструкція

Посилений багатозадачний корпус з масивною базою, збільшеними, найчастіше подвійними роликами – те, що робить конструкцію витривалою та довговічною. Такі комп’ютерні крісла служать довго, рідше схильні до механічних, фізичних пошкоджень і при цьому залишаються мобільними та ергономічними.

Механізми

Під час роздумів над робочим процесом, вирішення завдань, творчих доробок і просто аби зняти стрес більшість людей любить похитуватися. Як заявляють психологи, це природний стан людини і не потрібно їй перешкоджати. Тому серед інших механізмів, які можуть бути присутніми в кріслі, наявність «хитання» – дуже корисний функціонал.

Підлокітники

У стандартних моделей вони однакові та статичні, а ось у комп’ютерній можуть регулюватися по висоті та навіть у сторони. Так можна розмістити на них зручно руки і запобігти стражданню багатьох – синдрому карпального каналу.

Додаткова підтримка

З турботою про ноги, артерії, шийний відділ і поперек виробники виготовляють комп’ютерні крісла з додатковими елементами. Підголовник допомагатиме шиї. Подушка або валик, що регулюється на стропах, ідеально підтримають поперековий відділ. Наявність висувного елемента під сидінням дасть відпочинок та здоров’я ногам.

Наповнювач

Навіть він тут часто особливий, більш щільний і пружний, який підтримує форму, що приймає контури тіла, не дає ефекту зісковзування і водночас швидко відновлюється у вихідну товщину.

Ціна

Звичайно, звичайні крісла трохи дешевші, тому їхня вартість часто стає основним важелем при виборі. Але моделі комп’ютерних крісел у базовій комплектації обійдуться недорого і цього буде достатньо для плідної роботи, збереження здоров’я персоналу, не говорячи про триваліший період служби.

Теги:

Комментарии