Заспокійливий шампунь – маркетинговий хід чи реальна користь?

Тональні засоби у формі спрею, лак для нігтів у вигляді маркера, сухі шампуні – б’юті-індустрія не втомлюється дивувати незвичними косметичними розробками. Одна з відносно недавніх новинок – заспокійливий шампунь. Що це – маркетинговий хід чи насправді корисний засіб? Чим такий шампунь відрізняється від звичайного? Зараз з’ясуємо.

Коли може знадобитися заспокійливий шампунь?

Агресивні зовнішні фактори, хронічний стрес, неправильний догляд за волоссям – все це може спровокувати лущення, свербіж та сухість шкіри голови. Більшість звичайних шампунів із мас-маркету містить компоненти, які викликають та посилюють цю проблему. Особливо небезпечними для волосся та шкіри є SLS, SLES, ALS, які містяться у більшості засобів для миття волосся.

Якщо у вас після водних процедур з’являється відчуття стягнутості шкіри голови та свербіж, а під час розчісування на гребінці залишається більше волосків ніж зазвичай, причина може бути в агресивному складі мийного засобу. Аби уникнути такої проблеми, були створені спеціальні шампуні для чутливої шкіри голови з заспокійливим ефектом.

Основні відмінності заспокійливих засобів для миття голови:

  • максимально натуральний склад;
  • відсутність лаурил сульфату та інших шкідливих ПАР;
  • формула збагачена поживними речовинами та цінними оліями.

На сьогодні одні з найкращих шампунів з заспокійливим ефектом випускає французький дерматокосметичний бренд Vichy. У складі цих засобів містяться речовини, які заспокоюють, зменшують подразнення та свербіж, й одночасно делікатно видаляють бруд та відмерлі лусочки епідермісу.

Зазвичай у заспокійливих шампунях містяться речовини, які відновлюють водний баланс та правильну мікрофлору шкіри голови. Це допомагає не лише позбутися свербіння та подразнення, але й підвищити стійкість до негативних зовнішніх факторів.

Як зрозуміти, що вам не підходить звичайний шампунь?

Головні ознаки того, що звичайний шампунь вам не підходить:

  • почервоніння, свербіж, подразнення шкіри голови;
  • схильність до жирності чи сухості волосся;
  • сильне випадіння волосків впродовж дня.

Трихологи радять користуватися заспокійливими шампунями для профілактики влітку та взимку, коли на волосся впливають негативні природні фактори, а також восени, коли зазвичай посилюється випадіння волосків. Головне – вибирати для миття голови якісний заспокійливий засіб з підтвердженою ефективністю.

Комментарии