Коли треба міняти грудні імпланти: 6 причин

Грудні імплантати не мають терміну придатності, але вони також не можуть прослужити усе життя. Однак те, як часто ви замінюєте свої імплантати та чому ви вирішуєте їх замінити, залежатиме від індивідуальних факторів, таких як ваш вік, здоров’я, особисті уподобання та досвід вашого пластичного хірурга.

Більшості жінок не треба замінювати грудні імплантати протягом десяти років і вони можуть зберігати свої імплантати протягом кількох десятиліть. Лише кожна п’ята жінка потребує заміни грудей протягом 10 років.

Однак, вибір правильного хірурга має значний вплив на цю кількість і на те, чи потрібно вам замінити грудний імплант. Як правило, що більш досвідчений ваш пластичний хірург, то кращим буде термін служби грудних імплантів. Планування наступних оглядів і відстеження ваших імплантатів за допомогою самообстеження також може збільшити термін їх служби.

Пластичний хірург Валентин Зиков каже: “Імпланти потрібно змінювати, якщо до цього є показання: капсулярна контрактура, сірома, розрив тощо, або пацієнтка незадоволена розміром чи формою. Якщо ми говоримо про незначні естетичні моменти – можна зробити корекцію по шкірі, доповнити жиром. До мене приходять пацієнтки, які поставили імпланти 15-17 років тому, і у них все гаразд. Вони запитують потрібно міняти імплантанти чи ні, я говорю так: “Якщо все добре і нічого не турбує – ми не чіпаємо і просто спостерігаємо, робимо УЗД, МРТ, вчасно приходимо на огляди.” Звичайно, якщо в грудях іноді виникають сіроми, накопичується рідина, тоді я рекомендую думати про заміну імпланту.”

Кожен випадок індивідуальний, але в цій публікації ми розповімо про шість найпопулярніших причин, через які жінки вирішують замінити грудні імпланти.

1. Ви хочете змінити розмір своїх імплантів

Безумовно, найбільшою причиною для заміни імплантатів є отримання більших імплантатів. Коли ви вперше встановили імплантати, ви могли бути задоволені результатом і вам сподобався вигляд ваших нових грудей.

Багато жінок через деякий час відчули, що розмір їхніх грудей може бути трохи більшим, ніж той, який вони спочатку імплантували. З цієї причини деякі жінки вирішують змінити розмір грудних імплантів. Вибір більших чи менших імплантатів залежить від ваших уподобань і способу життя. Ревізійна операція – особистий вибір. Змінити розмір імплантату не проблема, але найкраще обговорити з хірургом варіанти.

2. Ваші груди починають обвисати

Груди природним чином починають обвисати з віком, навіть якщо у вас є імпланти. Можуть знадобитися роки, перш ніж ваші груди почнуть говорити про це, оскільки імплантати справді піднімають груди та зберігають їх вигляд бадьоріше. Проте з часом сила тяжіння візьме своє, і ви побачите помітні відмінності у зовнішньому вигляді ваших імплантатів.

Швидка втрата ваги і навіть збільшення ваги також можуть вплинути на зовнішній вигляд ваших грудей. Якщо ви раптово втратите або наберете велику вагу, ви можете побачити провисання або розтяжки навколо своїх імплантів.

Вагітність також може бути основним фактором змін у грудях, оскільки кількість тканини грудей збільшується під час вагітності, а потім зменшується після пологів або припинення вироблення молока. Це може вплинути на форму ваших грудей.

Ваш лікар може виконати підтяжку грудей і замінити ваші імплантати, щоб груди виглядали більш симетричними та пружними після того, як вони почнуть обвисати.

3. У вас розвинулася капсулярна контрактура

Капсульна контрактура є ускладненням, яке може виникнути у жінок з імплантатами грудей у ​​будь-який час після первинної операції. Це спричинено контрактурою мембрани, яка утворюється навколо грудних імплантатів після їх імплантації, що призводить до затвердіння грудей, оскільки сам імплантат стискається по колу. 

Шанси отримати капсулярну контрактуру невисокі. Якщо у вас виникне це ускладнення, ви зазвичай помітите його протягом двох років. Деякі жінки помічають затвердіння протягом шести місяців, а інші – через кілька років. Неможливо передбачити, у кого розвинеться капсулярна контрактура або коли вона виникне.

Щоб усунути капсулярну контрактуру, потрібно буде замінити грудні імплантати та виконати капсулектомію, щоб видалити рубцеву тканину, яка стискає імплантат.

Точна причина капсульного скорочення невідома і, ймовірно, є результатом кількох факторів, більшість із яких не контролюються вашим лікарем. Однак ми вважаємо, що бактерії та запалення відіграють важливу роль у капсулярній контрактурі.

4. Ваші грудні імплантати розірвалися

Розрив силіконових імплантатів може бути важко помітити або оцінити, оскільки гелеподібний матеріал цих імплантатів дозволяє їм зберігати свою форму навіть у разі розриву. Ви не зможете діагностувати розрив самостійно, тому важливо щороку перевіряти імпланти. МРТ — найкращий спосіб дізнатися про цілісність вашого силіконового імплантату.

Це може здатися клопіткою, але ви не хочете тримати розірваний імплантат, навіть якщо він виготовлений із силікону. Краще замінити імплант і швидко вирішити цю проблему.

5. Ваші імпланти покрилися хвилями

Грудні імплантати, які були переповнені сольовим розчином, можуть піти хвилями на краях імплантатів. На імплантатах можуть бути помітні хвилі, особливо у пацієнтів з тонкими тканинами. У деяких жінок це може викликати самосвідомість і втрату впевненості. У більшості випадків хвилястість виникає з сольовими імплантатами, але також може спостерігатися з силіконовими імплантатами. Імплантати останнього покоління мають більш когезійний гель і повніше заповнені, що зменшило кількість хвилястості.

6. Ви незадоволені результатами збільшення грудей

Нарешті, деякі жінки просто незадоволені результатами збільшення грудей. Ось чому так важливо знайти найкращого лікаря у вашому регіоні та отримати з ним особисту консультацію. За належної комунікації ви маєте більше шансів отримати потрібний вигляд і сподобатися результатам вашої операції. Сертифікований хірург також правильно встановить грудний імплантат, що запобіжить асиметрії та зсуву імплантатів.

Багато жінок роблять операцію зі збільшення грудей, щоб виправити наявні нерівності грудей. Хірургічне втручання не зробить ваші груди ідеальними, але воно може допомогти вирівняти груди та зробити груди більш симетричними, якщо вибрати правильні імплантати.

Проте, коли хірургічне втручання призводить до більшої асиметрії або помітної асиметрії, ви можете вирішити замінити свої імплантати, щоб виправити цю косметичну проблему. У деяких ситуаціях форма та структура вашої грудної клітки також можуть сприяти виникненню нерівностей, тому це потрібно враховувати.

Заміна імплантату правильного розміру може допомогти зробити груди більш симетричними та призвести до кращих результатів для пацієнтів, які незадоволені початковою процедурою.

Теги:

Комментарии