Якою повинна бути електрика в сучасній новобудові

Як правильно вибрати перетин проводів для прокладки кабелю в квартирі чи інше житлове приміщення

Для багатьох власників приміщення постає питання про правильне розведенні електричних мереж і проведенні кабелю, відповідного технічним параметрам.

Щоб правильно придбати і встановити струмопровідні канали, необхідно проконсультуватися з фахівцями, які точно знають, Який кабель проводки повинен бути в нових квартирах. Також можна замовити послуги монтажу електромереж в житлових приміщеннях в спеціалізованій організації.

Перед установкою кабелю необхідно повністю знеструмити житлове приміщення, для цього буде потрібно відключити надходження струму в лічильнику. Якщо в квартирі буде розташована велика кількість техніки, то вступної струмопровідний канал повинен мати переріз не менше 6 мм. Для з’єднання використовують кілька видів проводів. Найпоширенішими і відомими є продукція від бренду Ваго, наприклад клеми. Також для з’єднання проводів використовують скручування пайкою або зварюванням, можливо реалізувати фіксацію за допомогою опресування. Найнадійнішим варіантом вважається скручування пайкою, яка безпечна і менш сприйнятлива до виникнення пожеж, короткого замикання.

Основні види кабелів при установці розеток, вимикачів і побутової техніки

Щоб підібрати і порахувати який матеріал жил кабелю електроповодкі буде краще, необхідно враховувати певний тип приладів і діаметр перетину проводів.

  • * трижильні кабелі з діаметром проводів не менше 2,5 мм використовуються для розеток;
  • * кабелі з трьох жив з перетином в 1,5 мм підходять для приладів освітлення;
  • * автоматичні вимикачі монтуються з проводами в 1,5 мм;

* для під’єднання електричних плит потрібні кабелі з перетином 2,5 мм.

Професійний електромонтаж новобудов у місті Київ виконують фахівці з досвідом роботи, які точно знають технічні параметри приладів і обладнання, для якого буде потрібно правильно встановити коробки з’єднання. При установці кабелю в місцях з’єднання також потрібно підібрати клеми відповідного розміру і фізичного показника. При зверненні в організації торгівлі продавці також уточнюють всі параметри кабелів, які повинні відповідати технічним параметрам приладів освітлення, побутової техніки. Довжина проводів обов’язково зважає на запасом для точного обхвату всіх ділянок, адже завжди краще перестрахуватись.

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показать все посты

Комментарии