Особливості вибору офісних крісел

Зручні робочі умови багато в чому залежать від правильно обраного крісла. Асортимент сучасних офісних меблів просто вражає. Тому варто ознайомитися з їх основними різновидами, щоб визначитись із вибором потрібної моделі. 

Розглянемо важливі критерії, які варто враховувати обираючи крісла офісні

Параметри класифікації

Сидіння для офісу розподіляються за такими характеристиками:

  • призначення крісла;
  • конструктивні особливості;
  • матеріал виготовлення меблів.

Ці критерії значною мірою впливають на зовнішній вигляд виробу та термін його служби. Наприклад, крісло керівника може відрізнятися від гостьового своїми габаритами та дизайном. Воно зазвичай є масивним і має оббивку з якісної шкіри, водночас крісла для відвідувачів є доволі стриманими та лаконічними. Це можуть бути як металеві, так і пластикові моделі.

Призначення офісних крісел

Такі меблі відрізняються за категоріями:

  • для керівника;
  • для працівників;
  • для гостей.

Але це є умовною класифікацією, тому кожен може вибрати варіант, який йому найбільше до вподоби. Хоча в офісах здебільшого місця для керівників і співробітників, а також зона для відвідування мають певні відмінності, які перш за все стосуються крісел.

Сидіння для керівника характеризується високим рівнем зручності, привабливим дизайном, високою спинкою та комфортними підлокітниками. Крісло може бути з монолітним чи немонолітним каркасом. Такі моделі оббиваються високоякісними матеріалами, що забезпечують їх довговічність. 

Для працівників виготовляються моделі з доволі практичним і простим дизайном. Вони оснащені невисокою спинкою, мають компактні розміри та високу ергономічність. Офісним співробітникам підходять операторські та комп’ютерні сидіння. Операторські вироби оснащені функцією регулювання висоти підлокітників і сидіння, їх можна нахиляти для зручності розташування. Комп’ютерні моделі відрізняються комфортністю та функціональністю. На них можна сидіти протягом декількох годин сидячи та не втомлюватися.

Для гостей зазвичай встановлюються крісла з найстриманішим дизайном. Це вироби з дерева або металу, що не відрізняються значним комфортом при використанні. Для таких крісел достатньо лаконічної форми та простого дизайнерського оформлення. 

Для забезпечення міцності виробу важливо, щоб хрестовина була вироблена зі зносостійкого матеріалу. Варто віддати перевагу хромованому металу для якісних сидінь, а також металевим хрестовинам з дерев’яними накладками для декорування. Пластикові моделі будуть доречними для тих, кому важливі низькі ціни. 

Теги:

Комментарии