Гіроскутери: особливості користування та нюанси вибору

Гіроскутер — індивідуальний електричний транспортний засіб для швидкого пересування в межах міста. Він достатньо маневрений, безпечний для навколишнього середовища та корисний для здоров’я (тренує вестибулярний апарат).

Популярні бренди пропонують десятки моделей різних типів і технічних характеристик. У цій статті ми пояснимо, яким параметрам варто приділяти особливу увагу, вибираючи гіроскутер, а також представимо три надійні та практичні моделі.

Що слід враховувати під час купівлі

Вибираючи гіроскутер, рекомендується оцінити наступні параметри:

  • висота кліренсу (просвіт над поверхнею дороги);
  • потужність електромотора;
  • максимальний розгін;
  • матеріал і діаметр коліс;
  • час автономної роботи;
  • система захисту від вологи;
  • максимальна та мінімальна вага райдера;
  • габаритні розміри та маса пристрою.

Для малих дітей рекомендується вибирати варіанти з невисокою швидкістю або можливістю її обмеження. Чим більший кліренс, тим комфортніше їздити на гіроскутері нерівними поверхнями.

Пластикові колеса швидко виходять із ладу, тому краще від них відмовитися. Міцність, прохідність і плавність ходу пропонують моделі з масивними колесами, оснащеними гумовими надувними покришками.

Райдерам із кремезною статурою обов’язково слід попередньо дізнатися про вантажопідйомність транспортного засобу. Ємність АКБ значною мірою визначає час автономної роботи, тобто запас ходу гіроскутера. Наявність захисту від потрапляння води дозволяє використовувати пристрій у вологу погоду.

ТОП-3 моделей гіроскутерів для щоденної їзди

Hoverbot K-2

Гіроскутер із барвистим дизайном, оснащений міцною підставкою зі спеціальними накладками (для запобігання ковзанню), які мають форму метеликів. Працює на базі двох мотор-коліс сумарною потужністю 300 Вт.

Акумуляторна батарея добре тримає заряд та відносно швидко заряджається. Модель має колеса діаметром 6,5 дюйма, через це на цьому гіроскутері рекомендується їздити лише рівними поверхнями.

Smart GT Pro

Ця модель транспортного засобу оснащена системою автоматичного балансування (для додаткової стійкості під час руху) і декоративним підсвічуванням. Гіроскутер приводить у рух електродвигун потужністю 700 Вт, який дозволяє розвивати швидкість до 20 км/год.

Обмеження швидкості можна встановити в супутньому додатку для смартфонів. 10,5-дюймові надувні колеса гарантують свободу маневрування, плавність ходу та пристойну прохідність. Система вологозахисту надійно захищає електронні компоненти від намокання.

За відносно невеликої ваги (13 кг) пристрій здатний витримувати навантаження до 120 кг.

Smart Balance SUV

Завдяки збільшеному кліренсу (7 см) і 10-дюймовим надувним колесам цей гіроскутер здатний долати перешкоди на нерівній поверхні. Надійний акумулятор Samsung 36V дозволяє тримати заряд як мінімум 3 години. Придбати додатковий акумулятор для збільшення запасу ходу можна в інтернет-магазині Алло.юа в Харкові.

Особливості конструкції моделі Smart Balance SUV дозволяють їздити за температури до -15 градусів і заїжджати на пагорби. Панель оснащена спеціальними накладками для більш зручного керування.

Теги:

Комментарии