Громади Харківщини активно підключаються до швидкісного інтернету

Бірки і Губарівка, Полкова Микитівка і Кабичівка, Привілля і Панютине, Лозова і Мусійки, Піски і Данилівка — це далеко не повний перелік населених пунктів Харківщини, які вже підключені до швидкісного інтернету. Так, регіон приєднується до інших областей країни, де віддаленні села та невеликі міста будуть повністю діджиталізовані. 

Як один з найбільш урбанізованих регіонів України, Харківщина особливо потребує розвитку інтернет-покриття. В Україні, за оцінками міжнародних експертів, близько 15% території країни досі не мають якісного інтернету. Для порівняння, по Європі цей показник складає максимум 3%. 

Розширення покриття не тільки наблизить Україну до середньоєвропейських цифр — в першу чергу це сприятиме розвитку технологій у окремих регіонах та дозволить користуватися сучасними телекомсервісами без перешкод. Крім того, зараз в активній стадії впроваджується дистанційна медицина, яка дозволить селянам відвідувати лікаря та отримувати якісну консультацію, не виїжджаючи зі свого населеного пункту. Тільки якісний широкосмуговий інтернет дає змогу мешканцям Харківщини також запроваджувати у своїх селах доступну та якісну медицину. 

Провайдером з підключення до швидкісного інтернету виступив Укртелеком. У найближчий час оператор планує підключити понад 30 населених пунктів у регіоні. Як розповідають у компанії, вже прокладено більше 230 кілометр сучасної мережі волоконно-оптичних ліній із заявлених 249. 

І це не тільки приватні домогосподарства. Тут і бізнес-підприємства, і державні організації, і дошкільні та шкільні заклади, медичні установи. Так, на території області компанія підключила у Вовчанських Хуторах школу, сільраду та місцевих фермерів; у Бірках — сільраду, фельдшерсько-акушерський пункті та клініку;  у Шелестовому — садочок, школу та сільраду. Виконано також шість заявок на підключення від сільської ради у Панютині. 

Саме «оптику» місцеві мешканці обрали за безліч переваг. В першу чергу, це висока швидкість до 1 Гбіт/с. Крім того, оптичний інтернет дозволяє підключати додаткові послуги: інтернет-телефонію, що стане у пригоді для власників бізнесу, та інтерактивне телебачення — чудова альтернатива супутниковому ТБ, яке з січня 2020-го року стане платним. 

Наразі роботи Укртелекома з будівництва оптики тривають у 300 населених пунктах країни. Зараз оператор надає послуги інтернету у понад 2340 населених пунктах.

Теги:

Комментарии