3 рецепти незвичайного тіста для піци

Усі звикли, що будь-яка піца із доставкою — це тонке дріжджове тісто з начинкою. І це не дивно, адже саме такий варіант є найпопулярнішим у світі. А що як пофантазувати й спекти піцу самостійно, використовуючи незвичайні, на перший погляд, інгредієнти?

РЕЦЕПТ #1 ПІЦА З КАБАЧКІВ

Для того, щоб приготувати тісто з кабачків, необхідно їх спочатку помити, а потім натерти на крупній терці. Отриману масу слід добре віджати, щоб позбутися зайвої рідини.

Після цього візьміть три яйця та додайте до натертих кабачків. Окремо змішайте борошно і розпушувач для тіста, а потім змішайте їх з кабачками. Можна додати сіль, а можна обійтись і без неї, оскільки у начинці буде сир, що також дає солоний смак. А щоб тісто було більш ароматним можна додати у нього базилік або кріп.

Оскільки кабачкова основа для піци буде досить м’яка, необхідно підготувати форму для випічки. Для цього застеліть її пергаментним папером, змажте оливковою або соняшниковою олією, а зверху посипте манною крупою або панірувальними сухарями.

Далі викладіть тісто у форму, а зверху на нього — начинку. Найкраще для цього підійдуть томати, шинка, гриби та сир. Процес випікання займає 25-30 хвилин при 180 градусах.

РЕЦЕПТ #2 ПІЦА НА ПИВІ

Так, готувати тісто на пиво багатьом може здатися дивним. Але не поспішайте з висновками, адже скуштувавши таку піцу, вам точно захочеться ще. Окрім того, є ще одна перевага даного рецепту: вам не знадобляться розпушувач для тіста і дріжджі.

Тож, починаємо готувати! Для тіста вам потрібні: борошно, пиво, цукор, сіль і рафінована соняшникова олія.

Спочатку налийте 100 мл пива, додайте до нього половину чайної ложки цукру і трошки солі. Потім влийте 2 столові ложки соняшникової олії, перемішайте та починайте потроху додавати просіяне борошно. Його вам знадобиться приблизно 200 г. Слідкуйте за тим, щоб тісто не стало занадто густим, оскільки його буде дуже важко розкочувати.

Далі піцу готують так само як і за класичним рецептом: тоненьке тісто викладають на форму для випікання, змащують томатним соусом та кладуть начинку.

Тривалість випікання така ж, як і в попередньому рецепті: при 180 градусах страва готується протягом 20-25 хвилин.

РЕЦЕПТ #3 ПІЦА З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ

Піца на основі з цвітної капусти виглядає як справжня піца — тонке тісто, багато начинки та розплавлений сир. При цьому, для приготування такої страви вам не знадобляться ані дріжджі, ані борошно.

Спочатку відваріть цвітну капусту і натріть її на крупній терці. Після цього додайте яйце, сіль, тертий сир та перемішайте отриману суміш. Далі викладіть тісто у форму, застелену пергаментом та відправляйте усе в духову шафу на 15 хвилин при температурі 230 градусів. Після випікання змастіть основу піци томатним соусом та викладіть начинку. До такого тіста найкраще підходить куряче філе, печериці, сир та зелень. Тривалість остаточного випікання — 10 хвилин.

Сподіваємось, ми вам допомогли розширити ваше уявлення щодо піци. Готуйте, експериментуйте та дивуйте своїх гостей. А якщо вам захочеться класики — то ви завжди можете розраховувати на команду KAIFUI sushi&pizza, адже саме тут дешева та смачна піца у Полтаві.

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показать все посты

Комментарии