Домашні сонячні електростанції: важливі переваги та особливості

Сонячні електростанції активно купують для встановлення на заміських ділянках, на дачі та на інших житлових будинках. Адже енергоефективні технології останні 5-10 років стали активно розвиватися в нашій країні. Якісні домашні сонячні електростанції дозволять отримувати дешеву електроенергію, а будівлі – не залежати від роботи ТЕЦ чи ГЕС. В результаті у домі завжди буде світло, навіть при тривалому відключенні об’єкта від системи. При цьому власник сонячної електростанції (СЕС) може продавати електроенергію місцевому Обленерго за «зеленим» тарифом та заробляти гроші.

Домашні сонячні електростанції: основні особливості та види

СЕС є інженерною спорудою, яка перетворює сонячні промені в електричну енергію. Станції встановлюють на житлових об’єктах із таких основних причин:

  • дозволяють заощаджувати на комунальних платежах;
  • дають можливість продавати електроенергію та заробляти гроші;
  • за їх допомогою захищають будинок від відключень світла та створюють автономну систему;
  • обладнання дозволяє зберегти екологію та використовувати відновлювані джерела енергії.

Якщо правильно підібрати потужність обладнання, то до нього можна під’єднати всі електроприлади в будинку, в тому числі обігрівач, кондиціонери, побутову техніку, електроплиту.

Виробники розробляють та виготовляють такі основні види обладнання:

  1. Мережеві станції – не комплектуються акумуляторними батареями, тому при відключенні світла перестають функціонувати. Системи коштують дешевше за інші моделі СЕС – мережева станція виробляє електроенергію, яка надходить у локальну систему будинку та використовується разом з енергією з електромережі. Станція дозволяє продавати електроенергію в мережу.
  2. Автономні електростанції – акумулятор накопичує енергію, яка не споживається, та віддає її системі у темний час або під час вимкнення світла.
  3. Гібридні станції – в обладнанні поєднуються експлуатаційні переваги мережевих та автономних моделей. При цьому електростанції дають змогу продавати зайву електроенергію.

Де замовити домашні сонячні станції за вигідною ціною?

Компанія Atmosfera спеціалізується на розробці ефективних енергетичних проєктів для дому та бізнесу «під ключ». Фахівці будують та обслуговують сонячні станції різних типів.

Фахівці компанії здійснюють онлайн-моніторинг встановлених електростанцій та постійно стежать за їхньою працездатністю.

Співробітники Atmosfera допоможуть підібрати обладнання спеціально для вашого об’єкта, враховуючи багато факторів.

Теги:

Комментарии