Каталог електронних декларацій YouControl – цінне джерело інформації про посадових осіб

Каталог електронних декларацій YouControl – цінне джерело інформації про посадових осіб

Електронна декларація – це офіційний документ, у якому вказані дані про фінансовий стан людини, яка її заповнила. Згідно з українським законодавством у нашій країні подавати декларацію зобов’язані особи, які обіймають державні політичні посади, прокурори, судді, військовослужбовці, дипломати та інші держслужбовці. У документі є інформація, наприклад, про об’єкти нерухомості, цінне майно, нематеріальні активи, подарунки та всі доходи.

 

На сайті компанії YouControl можна подивитися електронну декларацію на будь-якого чиновника, депутата або підприємця. На сторінці https://youcontrol.com.ua/topics/elektronna-deklaratsiia/ розміщена інформація про офіційні документи та про те, хто їх повинен заповнювати, а також про особливості нових онлайн-декларацій.

 

Інформація в електронних деклараціях – це загальнодоступні дані. Їх можуть використовувати у своїй роботі різні фахівці. За внесення неправдивих даних в онлайн-документ прокуратура зобов’язана відкрити кримінальну справу, а чиновнику може загрожувати позбавлення волі.

 

Як показує практика, електронна декларація буде корисною:

 

  1. журналістам, які займаються розслідуваннями та контролюють владу;
  2. різним фінансовим установам для ідентифікації клієнтів;
  3. виборцям, які збираються голосувати за кандидата в депутати, щоб зрозуміти, за кого вони будуть віддавати свій голос.
     

youcontrol-1.jpg
В електронній декларації посадова особа зобов’язана вказати всю інформацію про свої доходи, у тому числі:

 

  1. про об’єкти нерухомості: житлові будинки, квартири, приміщення;
  2. об’єкти незавершеного будівництва;
  3. транспортні засоби;
  4. цінні папери;
  5. речі, вартість яких перевищує 100 прожиткових мінімумів (це 121800 гривень): ювелірні вироби, електронні пристрої, меблі, одяг, твори мистецтва;
  6. нематеріальні активи;
  7. подарунки;
  8. зарплату, пенсію та інші доходи;
  9. інформацію про банківські та інші фінансові установи, у яких відкриті рахунки суб’єкта декларування;
  10. кошти, які розміщені на банківських рахунках та зберігаються вдома.
     

youcontrol-2.jpg

Що таке YouControl?

YouControl – це відома українська IT-компанія, яка створює інноваційні сервіси для перевірки посадових осіб та підприємців, для аналізу ринків, для журналістських розслідувань та ділової розвідки. Кожне досьє формується на основі відкритих джерел інформації. Як показує практика, загальнодоступними базами даних уміють користуватися одиниці: професійні журналісти, служби економічної безпеки чи, наприклад, фахівці, які займаються фінансовими розслідуваннями.

 

В системі YouControl – понад 5 мільйонів досьє. Кожний день сайт https://youcontrol.com.ua/ відвідує понад 100 тисяч користувачів. Спеціальна система аналізує більше ніж 100 офіційних джерел інформації та надає актуальну інформацію про українську компанію або ФОП.

Інформація, отримана через сервіси YouControl, дозволяє:

 

  1. перевірити компанію чи підприємця за різними параметрами;
  2. отримати дані про документи;
  3. дізнатися про борги чи кримінальні справи, з якими пов’язана фірма;
  4. отримати інформацію про взаємодію компанії з іншими юридичними чи фізичними особами;
  5. дізнатися про доходи посадових осіб.

     

Система YouControl дозволяє уникнути юридичних санкцій, репутаційних втрат, фінансових збитків та зберегти репутацію компанії.

Теги:

Комментарии