Більшість шкіл у Харкові мають укриття

За даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти, загалом у Харкові є 238 шкіл, з яких 128 обладнані укриттями.

Про це повідомляють Ґвара Медіа з посиланням на Харківську міськраду.

Наразі 86 укриттів у навчальних закладах потребують ремонту, проте через відсутність необхідних коштів щодо цього не було створено проєктно-кошторисну документацію.

Вартість облаштування укриттів у школах міста оцінюється у 6 мільярдів гривень. Однак, за словами директора Департаменту науки та освіти Харківської ОВА Олексія Литвинова, держава та обласний бюджет не мають достатніх фінансових ресурсів для забезпечення цих витрат.

Також розглядаються можливості отримання допомоги від міжнародних партнерів та іноземних донорів. У поточному році держава виділила 224 мільйони гривень на облаштування укриттів у Харківській області.

У Харкові підрядника обвинувачують у розкраданні на ремонті вуличних спортмайданчиків

Питання щодо відновлення офлайн-навчання школярів на Харківщині, в тому числі і в обласному центрі, знаходиться на розгляді. Однак, впровадження офлайн-формату навчання у школах Харкова вважається малоймовірним за словами посадовців.

Уже з 15 серпня минулого року, коли введено було воєнний стан, Рада оборони Харківської області перейшла на дистанційну форму навчання в закладах освіти. Таким чином, питання про повернення до очного навчання залежатиме від безпекової ситуації та рішення Ради.

На апаратній нараді 8 лютого голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що школи повернуться до традиційного навчання, як тільки це буде безпечно. За даними на лютий, у Харківській області функціонує 631 школа та 257 дитячих садків.

У Харкові пошкоджено 107 дитсадків, однак 91 з них мають укриття.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии