Дбав про житло та харчування окупантів: за колаборацію з ворогом судитимуть підприємця з Куп’янщини

Обласна прокуратура Харківської області завершила розслідування щодо 42-річного підприємця із Куп’янського району. Чоловіка обвинувачують у колабораційній діяльності за частиною 4 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, після окупації села Підсереднє у Великобурлуцькій об’єднаній територіальній громаді Куп’янського району, підприємець, який був очільником двох місцевих підприємств, вирішив співпрацювати з російською армією. Щоб отримати дозвіл на функціонування свого бізнесу під окупацією, він надав окупантам мобільний житловий пункт, пісок та залізобетонні конструкції для будівництва об’єктів оборони.

Крім цього, підприємець передав російським окупантам автобус, легковий автомобіль “ВАЗ-2121” і пікап “Mitsubishi L200”, а також надав приміщення для розміщення військовослужбовців. Він організував триразове харчування для них у будинку культури села Підсереднє.

На Харківщині до 10 років тюрми засуджено керівницю фіктивного “пенсійного фонду” окупантів

У серпні минулого року підприємець отримав дозвіл на господарську діяльність від окупантів та зареєстрував свої підприємства за російським законодавством, сплачуючи податки в казну країни-агресора.

Наразі чоловік у розшуку, його судитимуть заочно в Чугуївському міському суді Харківської області.

Досудове розслідування провели співробітники Служби безпеки України в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі, позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та конфіскацію майна.

Комментарии