Демонтаж трамвайних колій у Харкові: суд перенесено на січень

Суд щодо законності демонтажу трамвайних колій на вулиці Весніна у Харкові перенесли на 11 січня 2024 року.

Про це повідомило видання «Ґвара Медіа».

14 грудня 2023 року відбулося підготовче засідання, на якому розглядалися клопотання сторін. Суд задовольнив клопотання позивачів про залучення до справи підконтрольного Харківській міськраді КП «Міськелектротранссервіс» як третьої особи, а також про залучення об’єднаних позовних вимог.

Однак засідання не було завершено, оскільки не прийшов представник Департаменту житлово-комунального господарства Харківської міської ради. У підсумку суд вирішив оголосити перерву в підготовчому засіданні та повторно викликати департамент.

Уже 6 місяців троє харківських активістів Олексій Свід, Ірина Кравченко та Павло Храмов судяться з міськрадою, аби ті провели реконструкцію вулиці Весніна та повернули на неї трамвай. Харків’яни переконані, що рейки з вулиці зняли «у піратський спосіб» — без дозвольних документів.

Дорожні служби Харківщини у посиленому режимі борються з ожеледицею (Фото, Відео)

Перше судове засідання відбулося 28 червня 2023 року. Тоді адвокат активістів подав клопотання, аби міська рада показала всі договори з підрядниками та технічну документацію. Однак досі їх не надали.

6 вересня 2023 року під час суду розв’язували питання, які саме документи хочуть отримати позивачі від міської ради. Активісти надали перелік, який складався з 5 пунктів. Суд задовольнив клопотання та зобов’язав міськраду надати документи. Харківська міська рада надала частину документів.

8 листопада 2023 року відбулося чергове засідання щодо демонтажу трамвайних колій на вулиці Весніна у Харкові, під час якого позивачі дізналися, хто демонтував колії та попросили залучити як третю сторону КП «Міськелектротранссервіс».

Комментарии