Фундація Олени Зеленської будує нові будинки для прийомних сімей на Харківщині (Фото)

У рамках програми підтримки великих прийомних родин Фундації Олени Зеленської, дві прийомні сім’ї з Харківщини отримають нові будинки. Цей соціальний проєкт націлено на надання допомоги сім’ям, які постраждали внаслідок агресії російських окупантів та втратили власне житло.

Під час презентації програми «Адреси дитинства» в Києві, перша леді України Олена Зеленська розповіла про цей проєкт.

Фундація реалізує цей проєкт у 8 областях України, де будують 14 осель для дитячих будинків сімейного типу. Зокрема, дві родини з Харківщини отримають нові енергоефективні будинки площею понад 285,5 квадратних метрів, обладнані всім необхідним для комфортного проживання. Це стане новою адресою для дітей, які опинилися у вигнанні, і ці сім’ї зможуть жити, навчатися та розвиватися, оточені турботою та любов’ю.

У центрі Харкова завтра не ходитимуть тролейбуси через аварійний ремонт

На Харківщині зареєстровано 4 277 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них більше ніж 4 100 дітей влаштовані до сімейних форм виховання. Загалом у регіоні діють 134 дитячі будинки сімейного типу та 230 прийомних сімей.

Проєкт «Адреса дитинства» реалізується завдяки міжнародним донорам. На будівництво перших 14-ти будинків Фундації було залучено 5,5 мільйонів доларів США. Підтримку проєкту надали уряди Об’єднаних Арабських Еміратів, Естонії та австралійський фонд Minderoo Foundation.

Проєкт «Адреса дитинства» було запущено Фундацією Олени Зеленської у 2023 році та передбачає будівництво житла для великих прийомних сімей в кількох областях України, у тому числі на Харківщині.

Комментарии