Священника з Херсона судитимуть за торгівлю вогнепальною зброєю

Зловмисника викрили працівники СБУ та оперативники Херсонського районного управління поліції на початку вересня. Тоді правоохоронці дізналися, що 42-річний житель передмістя Херсона шукає покупця на зброю. Предметом торгівлі стали призначені для ураження повітряних цілей 2 переносні зенітно-ракетні комплекси «Ігла», 2 акумулятори до них та 3 порохові заряди до гранатомету РПГ-7. Небезпечний товар фігурант оцінив у суму 111 тисяч гривень.

Невдовзі покупець знайшовся. Угода відбулася за місцем проживання збувача. Протиправна діяльність зловмисника була належно задокументована правоохоронцями. Під час проведення подальших обшуків у священнослужителя вилучили цілий арсенал зброї та боєприпасів.

На Тернопільщині затримали харків’янина за незаконний збут зброї та боєприпасів (Фото)

Як розповів начальник Херсонського райуправління поліції Олександр Рогожин, зловмисником виявився священнослужитель одного з релігійних закладів Херсонщини. За його словами, зброю для зберігання у перші дні від початку повномасштабного нападу РФ на Україну йому привіз знайомий.

Під час обшуку за адресою проживання продавця були виявлені також дерев’яний ящик із запираючими пристроями та маркуванням «РЕГЛ 10-00» «ВЗРЫВАЕТСЯ – 1,2 F», два порохові заряди та 5 пострілів до гранатомету. Крім цього, збувач повідомив правоохоронцям, що він сховав у підвальному приміщенні житлового будинку в мікрорайоні «Шуменський» ще зброю та боєприпаси. Тож під час огляду підвалу правоохоронці виявили та вилучили понад півтори тисячі патронів калібром 5,45 мм, близько 900 патронів калібром 7,62 мм, три гранати Ф-1 із запалами, кулемет ПКМ, автомат АК-74 та 5 споряджених магазинів і 5 штик-ножів.

Фігуранту оголосили підозру за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Досудове розслідування завершили, обвинувальний акт пнаправили на розгляд суду. Священнослужителю загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии