Харківська ОВА визначила спеціальні місця для масових заходів під час воєнного стану

На Харківщині встановлено список безпечних місць для проведення масових заходів, який було затверджено Радою оборони Харківської області 28 березня.

Терміном його виконання зазначається весь період дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська повідомила, що до переліку включено 16 об’єктів, таких як метрополітен, “ЄрміловЦентр” та мала зала ХНАТОБу у Харкові.

“Харків  — то любоу!”: у місті з’явилася нова стрітарт-фотозона

“Було визначено спеціально відведені місця для проведення масових заходів задля безпеки наших громадян. Адже, на жаль, в усій Харківській області є велика загроза ракетних обстрілів. Якщо проводяться певні вистави, концерти або виставки люди мають бути спокійні за свою безпеку. Тому заклади можуть облаштовувати власні підвали за визначеними державними будівельними нормами”, — зазначила Віта Ковальська.

В офіційному повідомленні Харківської ОВА щодо заборони проведення масових заходів зазначається, яким нормам повинно відповідати помешкання.

“Заходи можна проводити у місцях, які відповідають нормам ДБН В.2.2-5-97 «Будинки і споруди. Захисні споруди цивільного захисту». Зокрема, зовнішні огороджувальні конструкції повинні витримувати навантаження від вибуху та вибухової хвилі згідно з одним із чотирьох класів захисних споруд”, — повідомляють у ХОВА.

Проте, заборонено проведення масових заходів на відкритому просторі з більш ніж 50 учасниками та глядачами, за винятком поховальних церемоній та заходів, пов’язаних із вшануванням загиблих в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Комментарии