Харківські поліцейські виявили зловмисника, який пошкодив історичні пам’ятки (Відео)

У Харкові правоохоронці протягом доби успішно встановили особу, відповідальну за пошкодження історичних пам’яток, розташованих у центрі міста.

Згідно з інформацією, наданою відділом комунікацій поліції Харківської області, зловмисником виявився 45-річний безробітний місцевий житель, якого вже доставили до районного управління поліції для проведення слідчих процедур.

Повідомлення про пошкодження пам’ятників на площі Конституції надійшло до чергової частини Харківського районного управління поліції № 3 вранці 2 листопада о 8:00. На місце виїхала слідчо-оперативна група районної поліції, яка провела огляд ситуації.

Поблизу історичних пам’яток, які були пошкоджені, поліцейські виявили металеву частину сокири. Ці речові докази були вилучені для подальших досліджень.

Відзначимо, що за цим фактом слідчі вже розпочали кримінальне провадження згідно з частиною 1 статті 194 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за умисне знищення або пошкодження майна.

3 листопада під час проведення оперативно-розшукових заходів, спільно зі співробітниками управління карного розшуку ГУНП в Харківській області, поліцейські районного управління встановили особу правопорушника та його місцезнаходження. Зловмисником виявився 45-річний безробітний харків’янин.

У Харкові завалили стіну зруйнованого вночі коледжу транспортних технологій (Відео)

Під час спілкування зі слідчим, чоловік визнав свою повну відповідальність та розповів, що, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вирішив відкрити коробки, під якими знаходились цінні пам’ятки культури. Він висловив бажання, щоб “вони подихали та побачили світ.”

У зв’язку зі знайденими обставинами та новими даними під час досудового розслідування, слідчі перекваліфікували злочин на статтю 298 частина 2 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, а також знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді до 3 років позбавлення волі.

Наразі слідчі дії щодо цієї справи продовжуються з метою встановлення всіх обставин злочину.

Комментарии