Харківський захисник вимагає звільнення голови обласної МСЕК за відмову в призначенні другої групи інвалідності

Харківський захисник Дмитро Олійник, який отримав тяжке поранення в боях з окупантами, вимагає звільнення голови обласної МСЕК Лариси Бунічевої.

Про це боєць написав на своїй Facebook-сторінці.

Олійник був серед тих тероборонівців, які першими стали на захист Харкова, зокрема брав участь у знищенні ворожої ДРГ, якій на початку повномасштабного вторгнення вдалося прорватися до міста та влаштувати засідку в 134 школі.

За словами Олійника, він отримав відмову в отриманні другої групи інвалідності, попри важку травму ноги, яку він отримав у бою.

Олійник стверджує, що голова комісії Лариса Бунічева висловилася про нього в зневажливій формі, сказавши, що йому треба було ампутувати ногу, щоб отримати другу групу інвалідності.

Харківська обласна військова адміністрація призначила внутрішнє розслідування інциденту.

Закон про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні

Стаття 7 Закону України “Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні” щодо встановлення групи інвалідності чітко передбачає, що якщо поранення пов’язане із захистом Батьківщини, то група підвищується на один ступінь.

Таким чином, Олійник має право на отримання другої групи інвалідності.

У прокуратурі показали наслідки удару російського безпілотника в Харкові (Фото)

Відповідь Харківської ОВА

У Харківській ОВА заявили, що аналіз ситуації щодо дій працівників обласної МСЕК № 3 та встановлення непрацездатності хворому буде проведено після отримання висновку Державного закладу “Центральна медико–соціальна експертна комісія МОЗ України” та проведеного внутрішнього розслідування.

Хід розслідування інциденту перебуває на контролі керівництва ХОВА та профільного департаменту. Про всі прийняті рішення оперативно інформуватимуть громадськість.

Комментарии