Кіберполіція Харківщини викрила криптоінвестора, який був причетний до шахрайства на 800 тисяч євро

Кіберполіція Харківщини затримала 45-річного чоловіка, який був причетний до шахрайства на 800 тисяч євро. Зловмисник використовував криптоінвестиції для легалізації коштів, отриманих від протиправної діяльності.

За даними слідства, чоловік був членом транснаціонального угруповання, яке викрадало конфіденційні банківські дані іноземців з понад 300 популярних торгівельних інтернет-майданчиків. Збиток від протиправної діяльності становить майже 800 тисяч євро, що в еквіваленті перевищує 30 мільйонів гривень.

Оперативники кіберполіції Харківщини спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП області встановили місцезнаходження чоловіка. За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора поліцейські провели обшук у його помешканні. Під час обшуку було вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які містили докази протиправної діяльності.

Несплата податків на 43 млн грн: СБУ викрила менеджерів заводу Григоришина (Фото)

Затриманий чоловік повідомив слідству, що використовував отримані від шахрайства кошти для інвестування в криптовалюту. Він стверджував, що таким чином намагався відмити гроші та уникнути відповідальності за свої дії.

Французькі правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактами несанкціонованого доступу та перебування в автоматизованих системах обробки даних, несанкціонованого вводу даних в автоматизовану систему обробки даних, несанкціонованого виводу даних з автоматизованої системи обробки даних, несанкціонованого збору даних, які мають особистий характер, участь в зговорі (угрупування злочинців), крадіжка в складі організованої злочинної групи.

Комментарии