Колишня поліцейська з Харківщини підозрюється у державній зраді

Під час системного розслідування у Харківській області виявлено вже колишню поліцейську, якій висунули підозру у вчиненні державної зради за чинного воєнного стану згідно зі статтею 111 Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що у червні минулого року підозрювана, яка обіймала посаду поліцейського відділу реагування патрульної поліції Куп’янського районного відділу поліції ГУНП у Харківській області, порушила присягу, співпрацюючи з ворогом.

Перебуваючи в окупованому місті Куп’янськ, зрадниця вела прийом заяв та повідомлень про злочини та події відповідно до російського законодавства та виконувала дактилоскопіювання слідів пальців громадян України.

Пізніше вона отримала нову посаду як “і.о. оперуповноваженого відділення по справам неповнолітніх” в “УВД ВГА Харківської області”. Навіть під час “Першого дзвоника” в одній зі шкіл Куп’янська вона здійснювала охорону громадського порядку. Усі її документи були оформлені відповідно до російського законодавства.

Вивісила прапор РФ і роздавала російські підручники: директорка ліцею у Вовчанську отримала вирок

Пізніше зрадниця отримала посаду “інспектора (по справам неповнолітніх) відділення по справам неповнолітніх відділу уповноважених поліції по справам неповнолітніх Одеси поліції №1 (розташованого в Куп’янську)”.

Замість відданої служби українському народові, ця особа обрала заробітну плату в 50 тисяч російських рублів на місяць.

Підозрювана була звільнена з Національної поліції України. Наразі розглядається питання щодо її розшуку.

Досудове розслідування проводиться слідчими другого спеціалізованого відділу ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтава, з оперативним супроводом від другого оперативного відділу ТУ ДБР у місті Полтава та Харківським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Комментарии