На Харківщині чоловік привласнив понад 250 тис. грн, призначених на придбання авто для ЗСУ

Харківські слідчі повідомили голові благодійної організації про підозру у незаконному заволодінні коштами, призначеними для покупки автомобіля для військових, що знаходяться на фронті.

За даними поліції, чоловік, використовуючи своє службове становище, привласнив благодійну допомогу, яка була виділена для придбання позашляховика Jeep для потреб Збройних Сил України.

У вересні 2022 року трудовий колектив та керівництво акціонерного товариства планували закупити автомобіль та ввезти його з-за кордону в рамках гуманітарної допомоги для військових, які виконують бойові завдання. Оскільки підприємство не мало змоги самостійно здійснити зовнішньоекономічну діяльність, то звернулося до голови благодійної організації за допомогою. Відповідно до домовленості, на рахунок благодійного фонду була надана сума в розмірі 253 тис. грн.

На Одещині військовий бухгалтер привласнив понад 10 млн грн із зарплатного фонду морпіхів — СБУ

Проте, чоловік не придбав автомобіль для військових, а замість цього незаконно переказав гроші на свій власний рахунок та інші карткові рахунки, відкриті на інших осіб та у різних банках.

Слідчі ГУНП в Харківській області повідомили чоловіка про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. За цими статтями йому загрожує позбавлення волі на строк до 8 років.

Комментарии