На Харківщині реалізують проєкти для підтримки ментального здоров’я дітей

На Харківщині планують реалізувати проєкти для підтримки ментального здоров’я дітей, які постраждали від війни.

Про це повідомили на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке пройшло у Харкові.

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий зазначив, що наразі в Україні реалізується низка заходів для підвищення обізнаності щодо психічного здоров’я. Зокрема, запроваджено підвищення кваліфікації з базових психологічних втручань та основ психології, здійснюються супервізії для психологів, затверджується перелік психологічного інструментарію, розробляється механізм міжсекторального перенаправлення.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній провів у Харкові молебень за перемогу України (Фото)

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що регіон активно залучений до реалізації проєктів з підтримки ментального здоров’я.

«Ми реалізуємо політику Офісу першої леді Олени Зеленської та МОН. Крім того, у нас є тісна співпраця з ЮНІСЕФ, за підтримки фонду експериментально впроваджуємо проєкти щодо створення майданчиків позашкілля для психологічного аналізу стану дітей. Сума реалізації цих проєктів становить понад 600 мільйонів гривень», – розповів Олег Синєгубов.

Він зазначив, що проєкти спрямовані на надання психологічної допомоги дітям, які постраждали від війни, а також на підвищення обізнаності батьків та педагогів щодо психічного здоров’я дітей.

Комментарии