Нарахував собі доплати за допомогу хворим на COVID-19, якої не надавав: судитимуть директора харківської лікарні

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури та Салтівської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру директору однієї з харківських лікарень за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, протягом 2020-22 років директор лікарні, не будучи включеним до затвердженого вичерпного списку працівників, що залучені до надання медичної допомоги хворим з гострою респіраторною хворобою COVID-19, незаконно нарахував собі доплати на загальну суму понад 1,5 млн гривень.

Російський агент, який намагався завербувати співробітницю СБУ в Одесі, отримав 15 років тюрми

Достовірно знаючи про затверджений вичерпний список працівників лікарні, які залучені до надання медичної допомоги хворим з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та те, що вказаним особам були гарантовані доплати в розмірі до 300% заробітної плати, директор лікарні незаконними наказами вирішив оформити цю надбавку собі.

Внаслідок, за період часу з листопада 2020 року по лютий 2022 року йому було безпідставно нарахували доплат на загальну суму понад 1,5 млн гривень.

Досудове розслідування проводить СВ Харківського РУП №2 ГУНП України в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Комментарии