Перед судом постане “головний начальник поліції Харківщини”, який “віджав” у жінки позашляховик для власних потреб

Харківська обласна прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальний акт проти 38-річного чоловіка за порушення законів і звичаїв війни, яке було скоєне з попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За слідством, 27 липня минулого року, коли чоловік перебував у м. Куп’янськ, «головний начальник поліції» та два російські військових прибули до будинку 36-річної місцевої жінки. Загрожуючи зброєю вони вимагали віддати їм її позашляховик «Toyota Land Cruiser».

За даними слідства, зазначений автомобіль був використаний підсудним в особистих цілях, таких як поїздки до кафе та магазинів.

В Ізюмі окупанти викрали золоті прикраси на суму понад 8 млн грн

Наразі обвинувачений перебуває у розшуку, справа у Червонозаводському районному суді м. Харкова буде розглядатися заочно.

Досудове розслідування проводиться Службою безпеки ГУНП в Харківській області.

Зазначимо, що матеріали, що стосуються двох російських військових, виділені в окреме кримінальне провадження, яке знаходиться на стадії слідства.

Раніше підсудному було оголошено підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України) за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Комментарии