Підприємець з Куп’янська організував вивезення 40 тисяч кг насіння соняшника до рф

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо 48-річного підприємця, який організував вивезення 40 тисяч кг насіння соняшника до рф та перереєстрував підприємство за російським законодавством.

Слідством встановлено, що керівник ферми у Куп’янському районі, який займався розведенням великої рогатої худоби та вирощуванням сільськогосподарських культур, під час окупації з власної ініціативи пішов на співпрацю з ворогом.

Спочатку він добровільно передав представникам збройних формувань держави-агресора свій позашляховик. Потім він організував вивіз з території власного сільгосппідприємства 40 тисяч кг насіння соняшника на територію держави-агресора, за що отримав прибуток у російських рублях.

Власник фермерського господарства на Харківщині примушував людей тяжко працювати без оплати

У період окупації чоловік перереєстрував своє підприємство за російським законодавством у так звану «Налоговую службу Харьковской области», взявши на себе зобов’язання щодо сплати податків до бюджету країни-агресора. Торік наприкінці серпня він навіть відкрив розрахунковий рахунок у валюті рф в одному з російських банків.

Прокуратура та СБУ викрили колаборанта. Нині він перебуває під вартою. Чоловіка судитимуть в Орджонікідзевському районному суді м. Харкова.

Комментарии