Поліцейські Харкова затримали чоловіка, який підтримував воєнну агресію рф (Фото)

У Харкові поліцейські затримали чоловіка, який в соціальній мережі виклав відео з висловлюваннями про підтримку воєнної агресії рф.

16 жовтня в мережі Інтернет ширилося відео, на якому чоловік негативно висловлюється проти основ національної безпеки України та відкрито підтримує злочинні дії країни-агресора.

Відомості за даним фактом поліцейські Харківського РУП № 3 внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснюється Шевченківською окружною прокуратурою міста Харків.

В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу зловмисника, який зняв та виклав відео в соціальну мережу. Ним виявився 37-річний безробітній харківʼянин.

Священник УПЦ (МП) в Чернігові вкусив військового, намагаючись спровокувати скандал (Фото)

В рамках досудового розслідування поліцейські разом з прокурорами провели санкціонований обшук за місцем проживання зловмисника. Під час обшуку виявлено та вилучено комуністичну символіку, георгіївську стрічку та інші предмети, які підтверджують вчинення ним кримінального правопорушення проти основ національної безпеки України.

Під час вивчення сторінок зазначеного громадянина у соцмережах встановлені чисельні докази його прихильності ідеям «русского мира», які він виказував публічно.

Наразі досудове розслідування триває, перевіряється причетність чоловіка до інших кримінальних правопорушень проти безпеки держави. Вирішується питання про повідомлення про підозру за вчинення кримінального правопорушення.

Комментарии