Прокуратура вимагатиме жорсткіший вирок для колаборантки, яка була “старостою” окупованого села на Харківщині

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Куп’янської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винною 50-річну жінку в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Засуджена — 50-річна жінка, яка займала псевдопосаду “и.о. помощника начальника отдела” у так званому “Кондрашовском териториальном отделе ВГА Купянського района Харьковской области”, визнана винною в колабораційній діяльності. Прокуратура не згодна з обвинувальним вироком та планує просити більш суворе покарання — 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Жінка заперечує свою провину.

Суд встановив, що під час окупації села Кіндрашівка, жінка намагалася створити видимість “порядку” та активно співпрацювала з окупантами. Вона організовувала видачу господарського інвентаря, надавала вказівки місцевим жителям, а також влаштовувала ремонтні роботи для показу “турботи” окупантів про населення.

Погрожувала вивезти дітей до Бєлгорода: на Харківщині судитимуть колишню слідчу поліції

За обвинувальним вироком жінці призначено 5 років ув’язнення та позбавлення права обіймати посади в органах влади на 10 років без конфіскації майна. Однак прокуратура вважає цей вирок недостатнім та готує апеляційну скаргу, з метою отримати більш суворе покарання для засудженої.

Досудове розслідування проводив СВ Куп‘янського РВП ГУНП у Харківській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту контррозвідки СБУ.

Комментарии