Погрожувала вивезти дітей до Бєлгорода: на Харківщині судитимуть колишню слідчу поліції

Колишня слідча Куп’янського райвідділу поліції у серпні минулого року, перебуваючи у селищі Великий Бурлук, добровільно обійняла посаду «и. о. старшего следователя следственного отдела» в окупаційному правоохоронному органі. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Поліцейська-зрадниця з Ізюма здала росіянам своїх колег зі зброєю

Крім своїх нових «обов’язків» за російським законодавством, колаборантка встигала разом з окупантами їздити до місцевих мешканців для проведення «профілактичних бесід». Так, у середині серпня вона приїхала до села Заміст Куп’янського району та провела незаконний обшук у будинку, де мешкала жінка з трьома неповнолітніми дітьми. Колаборантка наголосила на тому, що дітей необхідно буде 1 вересня привести до місцевої школи на навчання, яке відбуватиметься російською мовою за освітніми стандартами рф. У разі відмови «правоохоронниця» пригрозила, що дітей вивезуть до російського Бєлгорода.

Встигала «поліціянтка» погрожувати і підприємцям. Приїхавши до магазину продовольчих товарів у Великому Бурлуці, вона повідомила, що власник зобов’язаний стати на облік в окупаційній податковій інспекції Куп’янська для подальшого здійснення підприємницької діяльності. Поплічниця ворогів погрожувала підприємцю конфіскацією приміщення магазину та продукції.

Вже на початку вересня колаборантка отримала нову посаду від окупантів та стала «старшим дознавателем группы дознания Пункта полиции №3 (дислокация пгт Великий Бурлук)». Проте перед деокупацією Харківщини обвинувачена втекла на територію рф. Нині вона перебуває у розшуку.

Харківською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт щодо експоліцейської за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Її судитимуть заочно у Чугуївському міському суді Харківської області.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии