Розглянуто рішення щодо припинення договорів оренди та користування УПЦ МП на Харківщині

Харківська районна рада прийняла відповідне рішення стосовно будівель, які перебувають у комунальній власності Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Про це повідомили у пресслужбі харківського осередку партії “Європейська Солідарність”.

Депутати районної ради звернулися до міських, селищних та сільських рад Харківського району, пропонуючи не продовжувати або припинити дію договорів оренди та користування приміщеннями, що належать релігійним організаціям, які не дотримуються вимог законодавства України, зокрема УПЦ МП.

Обмінюємо священників УПЦ МП на наших бранців, — Данілов

“Відновлення законності та правопорядку у сфері регулювання діяльності релігійних організацій шляхом розірвання договорів оренди та/або користування на будівлі, що перебувають у комунальній власності, з осередками церкви держави-окупанта матиме позитивний вплив на суспільство в цілому. Це дозволить зменшити вплив країни-агресора на релігійну ситуацію в Україні та забезпечить дотримання законів України, і стане важливою складовою становлення демократичного суспільства, де права та свободи громадян забезпечуються належним чином”, — вважають у фракції.

Важливо відзначити, що це звернення не означає автоматичного припинення діяльності УПЦ МП на території Харківського району. Питання про продовження оренди церковних приміщень буде вирішуватися на рівні місцевих рад.

Комментарии