СБУ повідомила про підозру харків’янину, який поширював фейки та дискредитував українських захисників

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про підозру 58-річному жителю Харкова у розповсюдженні недостовірних інформаційних матеріалів в інтернеті, де він виправдовував збройну агресію росії проти України та називав її законною.

Слідство встановило, чоловік використовував власну сторінку в соціальній мережі для поширення таких матеріалів та пропаганди проти України. В її публікаціях активно виправдовувались злочини росії та героїзувалися дії окупаційних військ.

Деякі з її публікацій спрямовувалися на дискредитацію українських військових, обвинувачуючи їх у навмисних обстрілах житлових районів Харкова.

На Харківщині судитимуть лікарку, яка робила фіктивну інвалідність ухилянтам

На підставі об’єктивних доказів проти цього особи було пред’явлено підозру за частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України).

Спеціальні операції проводилися спільно співробітниками СБУ Харківської області та слідчими Національної поліції за процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Харкова.

Комментарии