На Харківщині судитимуть лікарку, яка робила фіктивну інвалідність ухилянтам

Завідувачка одного з відділень «Нововодолазької центральної лікарні» видавала фіктивні медичні довідки, які у подальшому ставали підставою для оформлення групи інвалідності.

Як повідомили у Харківській облпрокуратурі, обвинувачена робила довідки на замовлення реєстраторки медичної обласної МСЕК №4 КЗОЗ «Обласний центр медико-соціальної експертизи», до якої безпосередньо і звертались клієнти для оформлення фейкової «групи інвалідності» під ключ. Саме вона за гроші організувала процес оформлення фальсифікованої документації у медичних установах Харківщини. У подальшому це сприяло тому, що клієнти — чоловіки призовного віку — ухилялись від мобілізації або виїжджали за кордон.

Начальник Чугуївського військкомату, якого підозрюють у підробці документів для ухилянтів, вийшов з-під варти під заставу

Завідувачку відділення обвинувачують у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України). Її судитимуть у Нововодолазькому райсуді Харківської області. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Судовий розгяд щодо реєстраторки вже триває. Їй інкриміновано одержання неправомірної вигоди для себе за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Їй загрожує штра від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии