СБУ повідомила про підозру харківській спортсменці, яка підтримувала окупантів

Співробітники СБУ заочно повідомили про підозру 20-річній харківській спортсменці, яка втекла до росії та публічно підтримала окупаційні угруповання країни-агресора.

Про це повідомив речник Служби Безпеки України у Харківській області, Владислав Абдула.

За даними слідства, дівчина дала інтерв’ю російському пропагандистському ЗМІ, у якому виправдовувала та визнавала правомірною російську агресію проти України. Вона також хизувалася своєю “посадою” у незаконних органах влади на окупованій території.

Слідчі СБУ встановили, що спортсменка вихваляла нібито піклування російської влади про українських спортсменів, які переїхали до країни-агресора, висловлювала жаль, що їй довелося виступати на міжнародних змаганнях під українським прапором та сподівалася на якнайшвидше захоплення Харківщини рашистами.

Роздавав російську гуманітарку і закликав підтримувати РФ: на Харківщині викрили ще одного колаборанта

Спеціалісти, яких залучили для експертизи, підтвердили незаконний характер її висловлювань. Наразі їй пред’явили підозру за частиною 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування збройної агресії Росії проти України в ЗМІ).

За такий злочин їй загрожує до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Викриття і документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Комментарии