СБУ затримала чотирьох військових посадовців, які продавали фіктивні довідки та сприяли вивезенню ухилянтів за кордон (Фото)

Служба безпеки України (СБУ) продовжує боротьбу з корупцією у військкоматах та військово-лікарських комісіях України. У ході операцій в Києві, Одесі та Харківській області затримано 4-х військових чиновників, які отримували хабарі від військовозобов’язаних для надання фальшивих медичних довідок про непридатність до військової служби.

Чергував на блокпостах з росіянами і вишукував українських патріотів: у Харкові судитимуть поліцейського-зрадника з Ізюма

  • У Києві затримано начальника районного військкомату та голову однієї із столичних військово-лікарських комісій, які продавали фальшиві медичні довідки про наявність важких діагнозів. Військовозобов’язані використовували ці підробки для уникнення призову та виїзду за кордон.
  • На Харківщині затримано керівника районного військкомату, який заробив на потенційних призовниках більше ніж 11 мільйонів гривень. Для цього він використовував трьох посадовців місцевої лікарні, які шукали у військовозобов’язаних “проблеми зі здоров’ям” для зняття їх з військового обліку.
  • В Одесі кіберфахівці СБУ ліквідували корупційну схему, в яку був причетний секретар місцевої військово-лікарської комісії разом із адвокаткою та двома спільниками. Вони продавали фальшиві документи про непридатність до військової служби та ставили військовозобов’язаних на облік до одеського військкомату, щоб “списати” їх з військової служби.

Усі затримані особи обвинувачуються в корупції. Їм обрано запобіжні заходи. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Комментарии