Ширила пропагандистські газети під час окупації: Харківський суд засудив жінку до 7 років в’язниці за колабораціонізм

Харківський суд визнав винною в колабораціонізмі Марину Нагайцеву, яка в період російської окупації Шевченкового обійняла посаду завідуючої Територіального центру соціального обслуговування військово-цивільної адміністрації Куп’янського району.

Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр, посилаючись на вирок суду від 23 листопада.

Суд встановив, що Нагайцева брала участь у нарадах, проводила збори підлеглих, організовувала прийом на роботу до територіального центру місцевих жителів, отримувала гуманітарну допомогу від окупантів та газети “Харьков Z” для розповсюдження серед підлеглих та підопічних, складала документи та графіки роботи працівників, а також у її присутності здійснювали оплату праці працівникам російськими рублями.

Харківський нардеп Одарченко вийшов із СІЗО під заставу в 15 мільйонів гривень

Нагайцева свою вину не визнала та заявила, що її примусили обійняти посаду. Вона стверджувала, що не мала змоги виїхати на підконтрольну Україні територію та була під тиском з боку окупантів.

Однак суд не повірив її поясненням та визнав її винною у колабораціонізмі. Їй було призначено покарання у виді семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 12 років, без конфіскації майна.

Комментарии