Скасування необов’язкових тендерів у Харкові: куди перенаправлять фінанси

Харківський міський голова, Ігор Терехов, оголосив про рішення скасувати всі необов’язкові тендери у місті. Замість цього, першочергово виділяться кошти на оборону, відновлення житла та інфраструктурні проєкти.

В ефірі національного телемарафону, 22 липня, мер Харкова зазначив, що повний аудит тендерів та договорів допорогової тендерної закупівлі в місті триває. Мета цього аудиту — скасування закупівлі послуг та товарів, які вважаються необов’язковими.

Головний акцент буде зроблений на зменшенні витрат та спрямуванні бюджетних коштів на важливіші напрямки.

“Ми проводимо повний аудит тендерів, договорів допорогової тендерної закупівлі та зупинимо все, що є необґрунтованим. Також скасуємо закупівлю послуг чи товарів, які нині необов’язкові. Йдеться про спортивні змагання, культурні заходи, крім найважливіших, – на це ми знизимо витрати. І продовжимо спрямовувати кошти на оборону та ЗСУ, яким допомагаємо постійно, на відновлення житла та інфраструктурні проєкти, бо необхідно готуватися до опалювального сезону”, — наголосив мер Харкова.

Мер Харкова перевіряє тендери мерії та КП, зокрема проєкт забудови Саржиного Яру

Ігор Терехов також зазначив, що керівники, чия діяльність не пройде тендерної перевірки на цільове використання коштів, будуть позбавлені посадових обов’язків. Ці заходи спрямовані на забезпечення ефективного та відповідального використання міських фінансових ресурсів.

Комментарии