Суд визнав незаконним демонтаж трамвайних колій на Весніна

Суд у Харкові частково задовольнив вимоги позивачів у справі демонтажу трамвайних колій на вулиці Весніна, визнавши дії міськради незаконними.

Про це повідомив “Суспільному” адвокат позивачів Андрій Коломійцев.

Коломійцев акцентував, що суд визнав, що асфальтування рейок не було ремонтом і не відповідало Генеральному плану міста. Однак суд не зобов’язав міськраду повернути колії та визнати недійсним виділення коштів на реконструкцію.

Позивачі вважають це рішення позитивним сигналом. Адвокат Андрій Коломійцев вказав, що їхня мета полягала в наданні розголосу “варварським діям” міськради, і вони вважають, що цю мету вони досягли. Позивачі продовжать вимагати доведення справи до статусу кримінальної, оскільки, на їхню думку, незаконність дій влади доведена.

Терехов пообіцяв, що харків’янам не відключатимуть комунальні послуги за борги

“Загалом це, звісно, позитивне рішення. Просто прикриватися положенням про воєнний стан у будь-який момент не вийде. Позитивно і те, що Генеральний план міста визнали порушеним, це програмний документ, і суд, відповідно, підтвердив, що міськрада має ставитися до нього більш чутливо, ніж робить це зараз. Якщо визнаємо, що якісь наші аргументи проігноровано або неправильно трактовано, доведеться йти в апеляцію”, — зазначив один з позивачів, Олексій Свід.

Нагадаємо, справа про демонтаж набула резонансу у лютому 2021 року, коли міська рада розповіла про плани розширення вулиці Весніна через будівництво віадука. Троє жителів Харкова подали позов проти міської ради, вимагаючи повернення трамвайних колій на вулиці Весніна. У травні 2022 року трамвайні колії були демонтовані, позивачі вважають ці дії міськради незаконними.

Комментарии