Суд залишив ексголову СБУ Харківщини Романа Дудіна під вартою до 28 вересня (Відео)

На першому засіданні суду 31 липня, коли розглядалась справа про звинувачення колишнього керівника управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна, Шевченківський районний суд Києва прийняв рішення залишити його під вартою до 28 вересня.

Дудін своєю чергою заявив, що вважає розслідування та своє звинувачення частиною “спецоперації російських спецслужб”. В ході засідання суду, він зізнався, що 23 лютого за його наказом був заблокований аеропорт у Харкові, та було вимкнене навігаційне обладнання.

Наступне засідання у справі призначено на 21 серпня, а захист оскаржить рішення суду про утримування Дудіна під вартою до 28 вересня.

Судитимуть харків’янина за заклики організувати втечу з СІЗО та приєднатися до зс рф

Нагадаємо, у залі суду кореспондент “Ґвара Медіа” запитав Дудіна, що він хотів би сказати Синєгубову та Терехову. У відповідь на це, Дудін відповів погрозами в адресу мера Харкова та голови ХОВА, стверджуючи, що їх обох будуть “дуже чекати у тюрмі”.

За версією Державного бюро розслідувань (ДБР), Дудін, знаючи про високу ймовірність наступу рф на Україну, не здійснив дій для протидії ворогові, а замість цього вчинив саботаж, намагаючись усунути голову Харківської обласної військової адміністрації та через ЗМІ дискредитував владу Харкова та області. За цими діями Дудіну загрожує довічне ув’язнення згідно з трьома статтями Кримінального кодексу України.

Повне відео судового засідання

Комментарии