Тендер зі знесення під’їзду у 16-поверхівці на вулиці Ужвій в Харкові: що відомо про фірму-переможницю

Міський департамент житлово-комунального господарства Харкова уклав договір із фірмою “Глобалтехнобуд” для знесення першого під’їзду у пошкодженому будинку на вулиці Наталії Ужвій, 82, що постраждав внаслідок удару рф.

Як повідомляє видання “Суспільне”, згідно з інформацією з системи публічних закупівель Prozorro, договір було підписано 11 жовтня. Загальна вартість робіт становить 16 мільйонів 999 тисяч 485 гривень, а їхнє завершення заплановане на кінець 2023 року.

Фірма “Глобалтехнобуд” заснована в Києві та спеціалізується на будівництві як житлових, так і нежитлових об’єктів. Заснування компанії відбулося у вересні 2023 року згідно з аналітичною системою You Control.

Засновниками фірми є ТОВ “Укрспецреставрація” та “Проєкт Буд Девелопмент”, а її директором є Ігор Тесленко.

Співвласниками “Укрспецреставрації” є Володимир Степанюк та Юрій Закревський, “Проєкт Буд Девелопмент” належить Ігореві Тесленкові. Колишнім власником ТОВ “Укрспецреставрація” був Геннадій Циганков, ця фірма раніше вигравала тендери для організацій, таких як Управління екології та благоустрою Харківської міськради, “Харківзеленбуд” та міський департамент житлово-комунального господарства.

Харківські будівельники визначили, що під знос піде лише один будинок на Північній Салтівці

Будинок на вулиці Ужвій зазнав пошкоджень унаслідок обстрілу рф в перші дні повномасштабного вторгнення. Російська авіація скинула бомбу на будинок 5 березня 2022 року, що призвело до обвалення під’їзду. Зображення цього багатоповерхового будинку опублікували світові ЗМІ.

У січні 2023 року міський голова Ігор Терехов заявив, що перший під’їзд потребує знесення, оскільки його відновлення стало неможливим. Він зазначив, що за експертною оцінкою, другий під’їзд був пошкоджений на 65%.

На початку лютого 2023 року рятувальники розібрали майже половину пошкодженої частини будинку, як розповів речник обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, Євген Василенко.

“Після знесення під’їзду проведуть експертизу”: у мерії Харкова розповіли про долю будинку на Ужвій

У червні планувалося знести зруйнований під’їзд у 16-поверховому будинку. Мешканці цього та інших пошкоджених будинків на Північній Салтівці провели акцію протесту, намагаючись привернути увагу до питання знищеного житла.

11 жовтня міський голова Ігор Терехов оголосив під час пресконференції, що вартість знесення під’їзду в будинку на вулиці Ужвій оцінюється від 33 до 36 мільйонів гривень, домовленість була досягнута після складних перемовин. “Ми торгувались до запаморочення, щоб зробити таким чином, щоб це коштувало 17 мільйонів. Це нові технології зносу”.

Комментарии