У “Харківводоканалі”запевнили, що витік нафтопродуктів до річок не вплине на якість водопровідної води

Попри екологічну катастрофу, яка сталася на річках Харкова після ворожих обстрілів, “Харківводоканал” запевняє, що якість водопровідної води, що подається споживачам, залишається на належному рівні.

«З огляду на цю складну ситуацію одночасно посилили лабораторний щоденний контроль якості водопровідної води на всіх контрольних точках відбору в місті. Продовжуємо працювати у посиленому режимі, та питанням ретельної перевірки якості води приділяємо підвищену увагу. Щодня відбираємо понад 35 проб води, які перевіряємо за всіма обов’язковими параметрами відповідно до програми виробничого контролю. Якість водопровідної води, що надходить до квартир харків’ян, залишається на належному рівні», — пояснили на підприємстві.

Нафтопродукти з палаючої бази ПММ потрапили до річки Лопань (Відео)

Також зазначається, що водорозбірні вуличні колонки міста отримують воду тільки з водопровідної системи, уникаючи прямого забору річкової води у мережі. Підприємство також забезпечене необхідним запасом реагентів для очищення води, що забезпечує додатковий рівень безпеки водопостачання міста.

Комментарии