У Харкові чоловіка, який підпалив автомобіль біля СТО на Автострадній набережній, судитимуть за низку злочинів

Салтівська окружна прокуратура міста Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт проти 45-річного чоловіка. Його звинувачують у вчиненні кількох злочинів, включаючи підпал автомобіля.

За даними розслідування, у березні цього року чоловік помітив при в’їзді до СТО на Автострадній набережній автомобіль “Mitsubishi Pajero Wagon”, який був пофарбований у камуфляжний колір. Обвинувачений полив авто запальною рідиною та підпалив його. Пожежа поширилася й пошкодила припаркований поруч автомобіль “Mercedes-Benz Sprinter”. Обидва транспортні засоби отримали пошкодження.

Чоловік спеціально вибрав цей автомобіль, вважаючи, що він належить військовослужбовцю Збройних Сил України. Обвинувачений мав проросійські погляди. Під час обшуку в його місці проживання, чоловік публічно висловлював сумніви у збройній агресії російської федерації проти України. Він намагався переконати присутніх, що дії рф є законними, тоді як українська влада є незаконною та фашистською. Також чоловік заявив, що очікує захоплення території України російською федерацією та зміну національного прапора.

Мешканець Харківщини виростив на городі плантацію коноплі

Крім того, під час обшуку в обвинуваченого виявили та вилучили канабіс, який він збирався вжити пізніше.

Також було встановлено, що у 2019 році чоловік був позбавлений права керувати транспортними засобами на три роки на підставі рішення суду згідно зі статтею 130, частиною 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Однак обвинувачений вирішив не дотримуватися рішення суду та продовжував керувати автомобілем. Щоб це виглядало законно, у 2021 році він замовив підроблене водійське посвідчення, яке надалі використовував для безперешкодного водіння автомобіля.

Обвинувачують чоловіка в умисному пошкодженні чужого майна шляхом підпалу, виправдовуванням, запереченням збройної агресії рф проти України, умисним невиконанням рішення суду, підмогою в підробленні документа та його використанні, незаконним придбанням і зберіганням наркотичних засобів (статті 194 частина 2, 436-2 частина 1, 382 частина 1, 27 частина 5, 358 частина 4, 358 частина 1, 309 частина 1 Кримінального кодексу України).

Справа буде розглядатися у Московському районному суді міста Харкова.

Попереднє розслідування проводила Спеціалізоване відділення кримінальної поліції №2 Головного управління національної поліції в Харківській області.

Комментарии