У Харкові директорка фірми привласнила кошти на ремонт киснепроводу в лікарні

Немишлянська окружна прокуратура Харкова звернулася до суду з позовом про стягнення збитків, завданих неналежним виконанням договору підряду. Прокурори стверджують, що директорка Товариства з обмеженою відповідальністю, яке займалося ремонтом частини киснепроводу в лікарні, заволоділа коштами, які призначалися на ремонт обладнання.

У грудні 2020 року було укладено договір між лікарнею та ТОВ на проведення капітального ремонту частини киснепроводу. Згідно з розслідуванням, директорка фірми надала неправдиву інформацію про виконані роботи, включивши фактично не виконані ремонтні роботи до офіційних документів.

Привласнили майже 10 млн гривень призначених для ЗСУ: судитимуть групу осіб, що організували шахрайський call-центр (Фото)

На підставі цих документів ТОВ отримало неправомірні 150 тис. гривень з бюджетних коштів, завдавши збитків міській територіальній громаді Харкова.

Господарський суд Харківської області відкрив провадження у справі, а окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти директорки ТОВ за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та складання, видачі завідомо неправдивих офіційних документів. За цими діями їй загрожує кримінальна відповідальність згідно зі статтями 191 та 366 Кримінального кодексу України.

Комментарии