У Старому Салтові зводять тимчасове модульне містечко (Фото)

У Харківській області розпочалася будівництво великого модульного містечка, яке складатиметься з рядів тимчасових будинків.

Наразі на місцевості в Старому Салтові вже змонтовано 26 модульних будинків, які були передані Харківською військовою адміністрацією. У планах спорудити ще 65 таких будівель.

Перші мешканці вже заселилися в одному з будинків. Наразі це основною чином люди, які очікують відбудови своїх руйнуваних будинків.

Модульне містечко призначено не лише для місцевих мешканців, а також для працівників держустанов і будівельників, які прибуватимуть у громаду для відновлювальних робіт. Будинки мають всі необхідні зручності, включаючи електрику, обігрівачі, розкладні ліжка тощо.

На Ізюмщині сапери розмінували півтора кілометра замінованої території

Голова Старосалтівської селищної військової адміністрації Антон Палєй повідомив, що роботи по монтажу будинків вже активно ведуться. Також у планах спорудити окремий блок, де мешканці зможуть харчуватися.

Перші модульні будинки були доставлені до громади в березні 2023 року. У них розміщено представників Національної поліції, поштове та банківське відділення та інші соціально важливі установи для місцевих мешканців.

Громада сподівається, що завдяки цьому модульному містечку до Старого Салтова повернеться більше людей, особливо тих, у кого немає житла. За оцінками, наразі в Старосалтівській громаді проживає близько 3500 осіб (порівняно з 8000 до війни), а в Старому Салтові – близько 1500.

Голова адміністрації також зазначив, що зимою проживання в цих тимчасових будинках може бути складним. Тому сподіваються, що незабаром розпочнеться реконструкція зруйнованих багатоквартирних будинків, для яких вже проведено тендери.

Комментарии