Відновлення будинку на Салтівці обійдеться в 171,5 мільйона гривень, – ХАЦ

Очікувана вартість відновлення будинку на вулиці Бучми, 36 в Харкові складає 171,5 мільйона гривень, що робить цей проєкт найбільш витратним серед інших будівельних відновлень.

Про це журналісти Харківського антикорупційного центру дізнались під час аналізу сайту “Prozorro”.

У планах здійснення ремонтних робіт на цьому будинку включено реставрацію зовнішніх стін, перекриттів, ліфтових шахт та вентиляційних блоків, заміну пошкоджених балконів, дверей та вікон, покрівлі, утеплення фасаду, а також заміну систем водопостачання, каналізації, опалення, та електрики. Відновлення також передбачає ремонт ліфтів та багато інших робіт.

Будинок на вулиці Бучми, 36, був обстріляний більш як десять разів. За словами мера Харкова, Ігоря Терехова, в грудні 2022 року в будинку залишилося лише вісім мешканців.

У Харкові розпочали демонтаж підʼїзду 16-поверхівки на Ужвій, 82 (Відео)

У травні 2023 року мешканка цього будинку, Ірина, опублікувала відео на Youtube, де пояснювала, що в будинку немає комунікацій. В одному з травневих відео, яке опублікував канал SMart Video, було вказано, що в деяких квартирах продовжують проживати люди.

За інформацією КП “Харківводоканал”, у червні в цьому будинку відновлено постачання води.

Проєктну документацію для відновлення будинку на вулиці Бучми, 36, розробила ТДВ “Житлобуд-2”. Ймовірно, ця компанія отримає підряд на ремонт.

Планується завершити роботи до кінця 2024 року.

Комментарии