“Її забрали на машині!”: мама зниклої Віолетти вважає, що дитину викрали (Відео)

На Харківщині в селі Скрипаї тривають пошуки дворічної дитини, яка зникла з подвір’я свого дому 23 травня. Вже четверту добу чотири сотні волонтерів, правоохоронців і рятувальників перевіряють село і прилеглі лісосмуги, але досі результатів не досягнуто.

Про це розповіли учасники пошукових робіт у відеосюжеті ТСН.

За інформацією пошукових робітників, десяток пошукових загонів зібралися в селі Скрипаї та вже другий раз обшукують лісові ділянки. Пошуковці стверджують, що з кожним днем шанси знайти дитину живою зменшуються.

“Так як це третя доба, і дитина навряд чи буде у свідомості. Вона, швидше за все, десь лежить. Переглядаємо місця, де вона могла лягти, звернутися калачиком або просто лежати – ями, травою прикриті”, — повідомляють пошуковці.

За чотири дні поліція, волонтери, кінологи і місцеві мешканці оглянули понад сотню кілометрів території. Особлива увага приділяється зоні лісу.

“Знайшли сліди в лісі. Чому ми зараз і максимально намагаємося пройти по цьому лісу. Але там такі чагарники, що, на нашу думку, дитина там не могла пройти. Але все одно ми продивляємося”, — запевнили у поліції.

Тривають пошуки дворічної Віолетти Мужечук: харків’ян просять допомогти

Територія села є складною для пошуків, оскільки тут є озеро, болота та густі лісові угіддя. Водойми вже були перевірені двічі.

“Дитина такого віку може навіть не вийти на стежку, коли її шукають люди і кличуть. Буває таке, що навіть якщо побачить дорослого, дитина може спробувати сховатися. Маленькі діти, які зникають у віці 2-3 років – шанси на другий-третій день критично знижуються”, — кажуть волонтери з пошукової групи.

Останній раз дитину бачили ввечері 23 травня. Дівчинка грала на подвір’ї разом із своїм братом-близнюком. Хлопчик самостійно повернувся до будинку.

“Я вийшла, а її нема ніде. Я по сусідах, я в центр, я по туалетах. Йому (братові Віолетти – ред.) 2,5 года, я кажу: “Де Віолетта? Віолетту забрали?”. Я запитую: “Віолетту забрали на машині?” Він каже, що так”, — каже мама дитини.

Жінка впевнена, що дитину викрали, оскільки свідки того дня чули, як по їхній вулиці проїхала машина, а це вкрай рідкісне явище. Через пів години батьки помітили, що дитини немає.

Продовжуються пошуки дворічної Віолетти: є свідок, що бачив дівчинку біля лісу (Фото)

У сім’ї є ще четверо дітей. Вже рік мати самотужки доглядає за ними, оскільки батько перебуває на війні. Як тільки він дізнався про зникнення, він відразу повернувся додому та долучився до пошуків. Мати залишається вдома на випадок, якщо донька повернеться.

Поліція розглядає всі можливі версії зникнення дитини, проте поки не повідомляє про жодні подробиці.

“Чим більше часу минає, тим менше шансів знайти дитину живою. Тому ми в перші дні залучали квадрокоптери з тепловізорами. Працюємо до останнього”, — наголошують поліцейські.

Правоохоронці закликають всіх, хто має будь-яку інформацію щодо місця перебування дитини, зателефонувати за номером 102. Віолетта має худорляву статуру, темно-русе волосся і зріст близько метра. В день зникнення вона була одягнена у білі штани та червону курточку.

Комментарии