З Куп’янщини евакуйовано 63 особи, з них 9 дітей, — Синєгубов

У рамках обов’язкової евакуації, яка була оголошена у 37 населених пунктах Куп’янщини через їх розташування на лінії фронту, було вивезено на безпечніші території 63 особи, з них 9 дітей. Це рішення було прийняте у зв’язку зі зростаючим загрозливим станом в регіоні.

Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у ефірі телемарафону.

“Ми беремо населені пункти, які фактично вже знаходяться на лінії фронту. Там обов’язкова евакуація цивільного населення. Таке рішення вже ухвалено. Ті населені пункти, які знаходяться за 7-10 кілометрів від лінії фронту, там зараз оголошується обов’язкова евакуація саме дітей”, — зазначив Синєгубов

Спав вдома під ліжком: на Харківщині поліцейські шукали 6-річного хлопчика (Фото)

Наразі також розглядається питання щодо примусової евакуації приблизно 800 дітей із Куп’янська та прилеглих населених пунктів. Відповідне рішення має бути ухвалене Радою оборони області.

Загалом, планується евакуювати близько 12 тисяч мешканців Куп’янщини. Для їх розміщення у Харкові вже підготували 3,5 тисячі місць, з можливістю збільшення до 15 тисяч, якщо це буде необхідно. Також інші громади регіону, такі як Полтавська, Рівненська та Кіровоградська області, можуть приймати евакуйованих.

Комментарии