Завдяки співпраці з Європолом знайдена колаборантка з Куп’янська, яка втекла в Естонію

Правоохоронці Харківщини завдяки співпраці з Європолом знайшли колаборантку, яка після деокупації Куп’янська втекла в Естонію. Жінка, яка публічно агітувала за російську армію, отримала дозвіл на проживання в Естонії, але у квітні виїхала до росії.

Про це повідомив у Facebook начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

За даними слідства, жінка влітку 2022 року в Куп’янську активно підтримувала російську армію. Вона виголошувала ворожі лозунги, закликала людей співпрацювати з агресором.

«”Росія тут назавжди” та інші ворожі лозунги куп’янчанка виголошувала публічно, ми знайшли достатньо доказів її провини та заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі. Та весь цей час разом з сином вона, виявляється, була в Естонії. За інформацією наших іноземних колег, жінка насправді хотіла потрапити до рф, але у сина не вистачило документів для перетину кордону. Тоді наша підозрювана “пересиділа” в Естонії, отримала там дозвіл на проживання. Та вже у квітні цього року таки виїхала до росії в Орловську область», — пише Сергій Болвінов.

Колишній посадовець податкової міліції отримав 15 років тюрми за державну зраду (Фото)

Колаборантка оголошена в розшук та буде притягнута до відповідальності за колабораціонізм.

За словами Болвінова, правоохоронці Естонії відгукнулися через платформу обміну інформацією Європолу.

«Таким чином рано чи пізно ми з’ясуємо і маршрути, і місцеперебування всіх підозрюваних в колабораціонізмі, які перейшли на бік росіян в Харківській області», — зазначив Болвінов.

Комментарии